NIEUWS

Klaver voor bijen

Bijen, maar ook andere insecten zoals hommels en zweefvliegen, kunnen niet zonder stuifmeel en nektar. Een ideaal bijengebied heeft daarom een mix van bomen, struiken , bloemen en kruiden zodat er van het vroege voorjaar tot laat in de herfst genoeg te halen is voor bijen (We noemen dat 'dracht' in imkerjargon).

Een drachtkalender kan helpen om te bepalen hoe het in een bepaald gebied gesteld is met de dracht voor de bijen en andere insecten.

Een kleine soort die veel kan bijdragen is klaver. Klaver bloeit van mei tot oktober.

Door de landbouwevolutie en te voedselrijke grond is er de laatste eeuw veel klaver verdwenen helaas. Want klaver (en met name de witte klaver, de tong van de bijen is te kort voor de rode klaver) is erg belangrijk voor bijen. Bijen is Leven heeft daarom ook in 2019 weer klaver gezaaid op verschillende plaatsen.

Bijenboom voor wandelpark in Niekerk

Zaterdag 23 maart zijn vrijwilligers in Niekerk (Gr.) bezig geweest met de inrichting van ‘Het wandelparkje’ in Niekerk. Stichting Bijen is Leven vond het nuttig om hier een bijdrage aan te leveren.   

‘Stichting Bijen is leven’ heeft daarom een zogenaamde Bijenboom (Lat. Tetradium Daniellii. ) aangeboden.

Bijen hebben het hele jaar constant veel stuifmeel en nectar nodig. Deze bijenboom geeft nog volop nectar in de nazomer als de Linde is uitgebloeid. Vooral honingbijen hebben daarom veel baat bij deze boom die al na het vierde jaar bloei geeft! 

Voorzitter Renzo Jager van ‘Stichting Bijen is Leven’ heeft de boom zaterdag aangeboden en heeft de boom geplant in het park. 

Please reload

© 2014 by BIJEN is LEVEN. All rights reserved.